Із Вільшанського водосховища вибрали понад тисячу мішків пластикового сміття.

 

Під час профілактичного огляду Вільшанського водосховища, що на межі Міжгірського й Хустського районів, у водоймі зібрали близько півтори тисячі мішків сміття, більшу частину котрого становлять пластикові пляшки.

 

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

 

Це сміття у водосховище знесли річки й потічки із сіл Міжгірського району, розташованих вище за течією. "Півтори тисячі мішків сміття – яскрава ілюстрація того, як мешканці високогірних сіл ставляться до природи. Це ганьба на всю Україну", – прокоментував голова ОДА.

 

Геннадій Москаль доручив екоінспекції здійснити рейди селами Міжгірщини, провести бесіди з головами сільрад і суворо попередити про майбутні штрафи. "Ситуація, коли хтось смітить, а інші за ними мають прибирати й залучати водолазів, лісівників і Нацгвардію, більше не пройде", – обурився Москаль, додавши, що для очищення водойми викликали працівників екологічної інспекції, лісового господарства, ДСНС, обленерго (на його балансі й перебуває водосховище), фахівців нацпарку "Синевир". Зі слів Москаля, особливо відзначилися нацгвардійці, "хоча чистити гідроспоруди – зовсім не їхня компетенція", – зазначив Москаль. 

 

Закарпатська ОДА нагадує, що у квітні Вільшанське водосховище вже частково чистили. Причому для того, аби вибрати затонулі пластикові відходи, довелося спускати воду.

 

14.08.2017