Полковника франківського спецпідрозділу знайшли мертвим після двох місяців пошуків.

 

У зоні проведення АТО на Луганщині знайшли тіло полковника Національної гвардії України Олександра Бойка, котрий зник після виконання бойового завдання 3 червня.

 

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко. 

 

 

"Після довгих пошуків тіло вбитого 3 червня у бою під Попасною полковника "спецназу" Нацгвардії Олександра Бойка доправлено у Сіверськодонецьк", – написав Шевченко на своїй сторінці у Тwitter.

 

Керівник групи з обміну полоненими "Патріот" Олег Котенко підтвердив інформацію про знайдення тіла.

 

З його слів, не йдеться про передачу "вантажу 200" бойовиками – тіло полковника знайшли представники пошукової групи. "Його знайшли в «зеленці». Ймовірно, там, де він загинув", – сказав Котенко в коментарі "Громадському радіо". 

 

Як писав Z, інформація про зникнення Бойка з'явилася 8 червня. Бойове ж зіткнення відбулося 3 червня. Дружина полковника Світлана Бойко поінформувала, що командування зверталося до неї з проханням не надавати інформації розголосу (напевне, через бажання домовитися про звільнення підполковника). "Тепер нам “р­екомендують” нікуди не звертатись, а сид­іти й чекати. Час пр­ацює не на нашу кори­сть, можливо, йому по­трібна допомога, але він не має можливос­ті і не знає, до кого звернутись", – скаржилася жінка.

 

Командування Нацгвардії підтвердило інформацію про зникнення офіцера згодом, не відкидаючи, що Бойко, можливо, потрапив у полон. 

 

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник уточнив: "Відомості щодо його перебування в частині російсько-терористичних військ поки що не підтверджені. Керівництво Нацгвардії здійснює вичерпні заходи з метою розшуку військовослужбовця".

 

Олександр Бойко служив у Національній гвардії України, в/ч 1241, окремому загоні спецпризначення "Вега", м. Івано-Франківськ. Мешкав із сім'єю в Хмельницькому.

 

14.08.2017