Бойовики блокують доступ ОБСЄ до Новоазовська.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про два інциденти, коли контрольовані Росією бойовики заборонили спостерігачам проїхати до прикордонного міста Новоазовська та українсько-російського кордону.

 

Про це йдеться у звіті місії за 9 серпня.

 

"Озброєний член «ДНР» на блокпості, розташованому на автошляху Е58 на північ від Новоазовська, не дозволив патрулю СММ проїхати ані до Новоазовська, ані на схід у напрямку кордону з Російською Федерацією, оскільки, за його словами, проїзд патруля через цей блокпост не був узгоджений заздалегідь", – йдеться про перший випадок.

 

"Озброєний член «ДНР», який стояв на узбіччі дороги на околиці підконтрольного «ДНР» с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург, 90 км на південний схід від Донецька) повідомив про те, що патрулю СММ не дозволено проїжджати далі у напрямку підконтрольного «ДНР» с. Маркине (94 км на південь від Донецька) через те, що в цьому районі проводяться військові навчання", – додали в ОБСЄ.

 

Нагадаємо, наприкінці липня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували кілька колон військової техніки, котрі рухалася у напрямку міста Новоазовськ Донецької області, розташованого на березі Азовського моря впритул із кордоном Росії, а також у бік українсько-російського кордону. 

 

Cаме з маневрів під Новоазовськом розпочинався масовий наступ російських військ у серпні 2014 року. 

 

Наступ на Новоазовськ. Мапа з серпня 2014 року

 

11.08.2017