Хіротонія філадельфійського єпископа відбудеться у соборі Святого Юра.

 

Архієрейська хіротонія новопризначеного єпископа-помічника Філадельфійської архієпархії (США) о. Андрія Рабія відбудеться під час Архієрейської Літургії з нагоди відкриття Синоду єпископів УГКЦ у неділю, 3 вересня, в архікатедральному соборі Святого Юра у Львові, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 

Головним святителем буде Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, а співсвятителями – владика Стефан (Сорока), митрополит Філадельфійської архієпархії, та владика Давид (Мотюк), єпарх Едмонтонської єпархії в Канаді. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 

«Наш Патріарх ласкаво погодився на пропозицію провести хіротонію в місті та країні, де народився і виріс владика-номінант, проживають його батьки, брат і родина. Це також відображає подвійне вкорінення владики-номінанта в культуру та традицію як України, так і Сполучених Штатів Америки, що є особливим даром для нашої Української Греко-Католицької Церкви. Нововисвячений владика Андрій одразу вперше візьме участь у Синоді єпископів», − сказав архієпископ Стефан (Сорока), митрополит Філадельфійської архієпархії УГКЦ.

 

24 вересня 2017 року нововисвячений владика Андрій буде офіційно представлений у Філадельфійській митрополії під час Архієрейської Літургії в українській католицькій катедрі Непорочного Зачаття в Філадельфії.

 

8 серпня 2017 року Святіший Отець поблагословив рішення Синоду єпископів УГКЦ про призначення отця Андрія Рабія, протосинкела Філадельфійської архієпархії УКГЦ у США, єпископом-помічником цієї архієпархії, надаючи йому титулярний осідок Германіціяни (Germaniciana).

11.08.2017