Турецька поліція затримала громадянина Росії, який планував теракт проти літака США.

Для теракту передбачалося використати безпілотник.

 

 

За даними турецьких правоохоронців, громадянин РФ Ренат Бакієв планував збити американський літак на авіабазі «Інджірлик» на півдні країни. Саме на цій базі дислокуються літаки НАТО. Про це в четвер, 10 серпня, повідомило видання Daily Sabah з покликом на заяву турецької поліції.

 

Як стверджують турецькі слідчі, Бакієв є бойовиком терористичного угруповання «Ісламська держава». Він добре володіє російською, англійською, арабською та турецькою мовами, відзначено в повідомленні. 

 

Атаку на літак ВПС США, як пише газета Daily Sabah, він планував вчинити за допомогою безпілотника. Придбання дрона росіянин обговорював з іншим бойовиком «Ісламської держави» в месенджері Telegram. Daily Sabah додає, що затриманий орендував ровер і вивчав місцевість навколо аеродрому.

 

Окрім того, за твердженням Анкари, Ренат Бакієв у разі провалу плану атаки на літак ВПС США мав намір влаштувати теракт у місці, де збираються американські вищі офіцери, повідомляє телеканал Haberturk. Також він готував теракт у молитовному будинку алевітів. 

 

Турецьким слідчим вдалося також встановити, що раніше Бакієв перебував у Сирії, де намагався вчинити теракти проти американських військовиків, але це йому не вдалося. Після цього він вирішив перебратися до Туреччини і спробувати збити американський літак.

10.08.2017