Активісти створять інтерактивну мапу комунального майна.

 

1250 об’єктів комунального майна Тернополя з’являться незабаром на інтерактивній карті, що зроблять за підтримки Центру громадського контролю «ДІЙ!» та компанії «MagneticOne. MunicipalTechnologies», передає За Збручем.

 

В управлінні обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міськради вже підготували необхідну інформацію для створення такої карти.

 

Сьогодні ж, 9 серпня, міський голова Сергій Надал видав розпорядження про створення робочої групи із впровадження інтерактивної карти Реєстру комунального майна Тернополя. Такий ресурс обійдеться міській раді у суму від 30 до 50 тис. грн.

 

«Зі збором інформації, щоб здешевити розробку, працюватимуть наші волонтери. Ми будемо зосереджувати увагу на 1250 спорудах. Серед них: будинки, приміщення, гаражі, школи, лікарні, пам’ятники, водонапірні башти і т.д. Крім цього, модерувати реєстр буде спеціально навчена людина від управління комунального майна, а допомагатиме йому працівник нашого Центру», – розповів Василь Томчишин, координатор Центру громадського контролю «ДІЙ!»

 

Інтерактивна карта буде створена на основі картографічного сервісу «Google Maps» та відкритих даних, тобто інформації органів місцевого самоврядування, що має бути доступною для всіх мешканців і котра є читабельною для будь-якої комп’ютерної програми.

 

Усе комунальне майно на мапі буде розміщено за певними фільтрами: вільні приміщення, вільні площі для забудови, орендарі-боржники, видача паспортів, реєстр комунальної власності тощо.

 

Така, карта за словами її упорядників, буде цікава не тільки підприємцям, інвесторам, а й звичайним тернополянам. Відкривши її, можна буде легко знайти найближчий до дому садочок чи школу або інші необхідні установи, дізнатися, хто відповідає за те чи інше приміщення тощо.

 

Для створення карти Реєстру комунального майна Тернополя необхідно 10–20 днів, тож презентувати її планують у кінці серпня.

10.08.2017