Кабмін денонсував угоду з РФ про взаємодію щодо експорту військової продукції.

 

Кабінет Міністрів України розірвав міжурядову угоду з Росією від 18 липня 2003 року про порядок взаємодії під час експорту продукції військового призначення.

 

Проект постанови "Про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок взаємодії під час здійснення експорту товарів (продукції) військового призначення до третіх країн" затвердили на засіданні уряду в середу за процедурою без обговорення, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна"

 

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, ухвалення постанови дасть змогу підлаштувати двосторонню договірно-правову базу у відповідність до сучасних реалій у відносинах України з РФ.

 

У 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення з огляду на російську агресію та анексію РФ Криму. Заборона на ВТС із РФ, зокрема постачання продукції подвійного призначення, закріплена указом президента України N691/2014 від 27 серпня 2014 року, що вводить у дію рішення РНБО України від 27 серпня. Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. У серпні того самого року уряд денонсував міжурядову угоду з РФ про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості від 1993 року.

 

09.08.2017