НАБУ затримало шість осіб через розкрадання на "Стіні" з РФ.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шістьох осіб у справі про розтрату державних коштів, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції, та Автономної Республіки Крим – проекту "Стіна".

 

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

 

Фіґурантів справи затримали за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України (порушення законодавства про бюджетну систему України, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

 

Серед затриманих – службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників.

 

"Їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру. Для з’ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб", – поінформували у НАБУ.

 

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту "Стіна" детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року.

 

Згідно з версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

 

Під час розслідування детективи бюро ініціювали низку судових експертиз, виїжджали на кордон, із залученням експертів здійснювали огляд ділянок з метою об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх з даними, які містяться в актах прийому-передачі виконаних робіт.

 

08.08.2017