На громадських слуханнях погодились зі зростанням ціни проїзду в електротранспорті.

 

Учора, 7 серпня, у Львівській міськраді під час громадських слухань підтримали підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті міста до 3 грн, а пільгову вартість для учнів і студентів встановити у розмірі 1,5 грн, передає ЗіК.

 

Заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич зазначив, що тариф на проїзд в електротранспорті не переглядали з 2014 року. Відтоді вдвічі зросла мінімальна зарплата, а також збільшилася вартість обслуговування транспортних засобів.

 

Він додав, що у «Львівелектротрансі» розрахували оптимальний тариф на рівні 3.70 грн, але це було би незручно платити, тому з боку міської ради є пропозиція встановити тариф 3 грн.

 

«За умови повного відшкодування проїзду пільговиків цей тариф буде майже беззбитковим для підприємства», – заявив він.

 

В учасників громадських слухань виникли питання стосовно того, чи покращиться після підвищення вартості проїзду якість обслуговування і чи буде оновлюватися рухомий склад. Також звучали пропозиції, щоб підвищувати тарифи лише після публічного оприлюднення результатів незалежного аудиту «Львівелектротрансу» або ж, підвищуючи вартість разового проїзду, зберегти нинішні ціни для тих, хто купує місячні картки на проїзд.

 

У результаті громадські слухання більшістю голосів – 38 – підтримали пропозицію щодо підвищення тарифів. «Проти» було п’ять голосів. Після цього резолюція слухань буде передана для розгляду в управління транспорту міської ради.

 

Як повідомляв Z, проїзд в електротранспорті подорожчає з 1-го вересня.

08.08.2017