Суд оштрафував бронетанковий завод на майже 10 млн грн.

 

Господарський суд Києва ухвалив рішення про стягнення з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» 9,8 млн грн за несвоєчасне виготовлення та поставку бойових машин «Дозор Б2», повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону.

 

«У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення і поставки оборонному відомству тактичних бойових колісних машин "Дозор-Б" у кількості 10 одиниць, що призначались для використання у зоні проведення антитерористичної операції.

 

У зв’язку з перевищенням суми коштів, перерахованих Міністерством оборони України над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції, виконавець (ДП "Львівський бронетанковий завод") повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн. Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав», – повідомили у прокуратурі.

 

Як повідомляв Z, НАБУ затримало директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа і його заступника Олега Ткаченка 14 липня. За інформацією НАБУ, керівники заводу причетні до закупівлі для танків Т-72, капітальний ремонт яких проводився на підприємстві, вживаних двигунів замість нових у 2015 році, що спричинило розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн. Розслідування детективи НАБУ розпочали ще в листопаді минулого року.

 

Того ж дня державний концерн «Укроборонпром», до складу якого входить завод, відсторонив Романа Тимківа з посади директора на час розслідування. Його обов’язки поклали на одного з заступників.

08.08.2017