Рейтинг президента США б’є чергові антирекорди.

Про це свідчать дані останніх соціологічних досліджень, проведених до двохсотого дня перебування Дональда Трампа в Білому домі.

 

 

Як це свідчать опубліковані у вівторок, 8 серпня, результати опитування, проведеного соціологічною службою SSRS на замовлення телеканалу CNN, популярність Трампа серед американців знизилася до найнижчого показника з моменту інавґурації в січні поточного року. 

 

Нині роботу американського лідера схвалюють тільки 38 відсотків громадян. Таким чином за три місяці цей показник знизився на шість відсотків. Частка незадоволених політикою Трампа сягнула 56 відсотків, що на два відсоткових пункти вище за показники, опубліковані 100 днів тому.

 

Президента все ще продовжують підтримувати республіканці, проте і серед них рівень довіри знизився з 73-х до 59 відсотків.

 

Повідомленнями з Білого дому зовсім не вірять 30 відсотків американців. Ще 43% респондентів довіряють лише частині заяв президента США Дональда Трампа. Завжди або майже завжди інформації, що надходить з Білого дому, вірять лише 24% опитаних.

 

60% учасників опитування SSRS не вважають чинного президента «чесною людиною, котра заслуговує на довіру». 62% респондентів відзначили, що заяви і дії Трампа з моменту його вступу на посаду глави держави змусили їх, радше, засумніватися в тому, що він здатен бути президентом.

 

Однією з головних причин недовіри багато експертів назвало небажання Дональда Трампа спілкуватися з пресою. За весь термін на посаді 45-й президент США лише один раз провів прес-конференцію особисто, це було ще 16 лютого. А от, наприклад, його попередник Барак Обама проводив до двадцяти прес-конференцій на рік.

 

Трамп ще під час передвиборної кампанії почав війну зі ЗМІ. Він часто називав повідомлення в газетах «фейковими», відмовляв журналістам у інтерв’ю й коментарях, відмовлявся брати їх зі собою в закордонні турне. 

08.08.2017