Лікарі-стоматологи вимагають в Андрія Садового звільнити начальника управління охорони здоров’я.

 

У Львівській міській раді під кабінетом міського голови Андрія Садового зібралися лікарі 3-ої стоматологічної поліклініки з вимогою звільнити наальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба через «знищення галузі», передає Форпост.

 

«Ми хочемо вручити лист про зареєстровану акцію безстрокового пікету. Ми вимагаємо відставки начальника управління охорони здоров’я п. Зуба, який свідомо хоче знищити, і цього не приховує, 3-тю стоматологічну поліклініку. Не виплачуються зарплати людям із 4-ої та 5-ої поліклінік. Минулого тижня були спроби рейдерського захоплення 3-ої стоматологічної поліклініки і назначено головним лікарем Юрія Павліва. Зараз чиниться на нас усіх тиск. Скликали комплексну комісію для перевірки нашої діяльності», – розповів Юрій Казмірчук, лікар 3-ої стоматологічної поліклінки, голова спілки молодих лікарів.

 

«Люди обурені. Людей спровокували на найрадикальніші дії. Люди готові тут днювати, ночувати і голодувати», – додав він.

 

Пікетувальники (представники 3-ої, 4-ої та 5-ої поліклінік) вимагають зустрічі з Андрієм Садовим та задоволення їхніх вимог. Інакше готові оголосити безстрокове голодування біля його кабінету.

 

Раніше Львівська міська рада ухвалила рішення про те, що комунальні стоматологічні поліклініки міста мали стати комунальними некомерційними підприємствами, і кошти з міського бюджету для них мали виділяти не на заробітну плату й утримання закладу, а на лікування стоматологічних захворювань у дітей і пільгових категорій населення. Ті ж, хто не належать до пільгових категорій, мають платити офіційно в касу, згідно із затвердженою калькуляцією послуги.

07.08.2017