У зоні АТО двоє українських військових отримали поранення.

 

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою українською армією. У порівнянні з кількома попередніми днями, минулої доби кількість обстрілів позицій Збройних сил України з боку російсько-окупаційних угруповань незначно зменшилась, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

 

«І якщо вдень "найгарячіше" було в районі Авдіївки, то ближче до вечора ворог сконцентрував активність на Маріупольському напрямку.

 

Так, після 18 години бандити двічі били по наших укріпленнях поблизу Водяного із мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок одного з таких обстрілів один український боєць отримав поранення. Крім того, вчергове, грубо порушуючи мінські домовленості, злочинці застосовували 120-міліметровий міномет неподалік Широкиного та Павлополя. Близько 21 години ще один український захисник отримав поранення в результаті ворожого обстрілу нашого опорного пункту в районі Новотроїцького. У відповідь сили АТО накрили бойовиків щільним вогнем із великокаліберних кулеметів», – ідеться у повідомленні.

 

Окрім того, цієї ночі о 22 год. вороги випустили щонайменше 18 снарядів з реактивної системи залпового вогню неподалік Широкиного.

 

На Луганському напрямку наприкінці доби незаконні збройні формування двічі застосовували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети неподалік Новоолександрівки та Новотошківського.

 

Загалом за минулу добу противник 18 разів порушив перемир’я. Двоє українських захисників отримали бойові поранення.

07.08.2017