Рада Безпеки ООН посилила санкції проти Північної Кореї.

Проект резолюції, розроблений Сполученими Штатами, під час голосування в суботу, 5 серпня, одностайно підтримали всі члени Радбезу.

 

 

Документ, зокрема, передбачає заборону на імпорт з КНДР вугілля, заліза, свинцю, залізної і свинцевої руд, а також морепродуктів – повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Текст резолюції також передбачає заборону на створення нових спільних підприємств з північнокорейськими компаніями і на капіталовкладення в уже чинні проекти співпраці. Країни – члени ООН будуть зобов'язані не підвищувати число працівників з Північної Кореї на своїй території. Резолюція також передбачає санкції проти осіб, пов'язаних з північнокорейською ядерною програмою. Окрім того, суворішими стануть правила щодо експорту технологій, які можуть використовувати в КНДР для виробництва товарів подвійного призначення.

 

За підрахунками американських експертів, через нові штрафні заходи Північна Корея втратить дві третини щорічних експортних надходжень, які нині становлять три мільярди доларів.

 

Нинішні обмежувальні заходи стали відповіддю на проведений КНДР 28 липня запуск міжконтинентальної балістичної ракети. Офіційні північнокорейські ЗМІ назвали його успішним, вказавши, що тепер республіка здатна «завдати ядерного удару по будь-якій точці світу».

05.08.2017