ЄУ посилила санкції проти Росії.

Підставою для цього стали газові турбіни Siemens, котрі всупереч контракту й попереднім санкціям опинилися на електростанції в окупованому Криму.

 

 

Рішення про запровадження нових санкцій щодо Росії ухвалила Рада Європейської Унії в п'ятницю, 4 серпня. До санкційного списку додано трьох громадян РФ і три компанії, відповідальні за перевезення продукції німецького концерну на анексований півострів, – зазначено в комюніке на сайті Ради ЄУ.

 

«Створення незалежного енергопостачання Криму і Севастополя підтримує їхнє відділення від України і підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Газові турбіни є суттєвим елементом у розвитку нових електростанцій», – наголошено в документі.

 

Зокрема, в списку опинилися заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, керівник департаменту Міненерго Росії Євген Грабчак і гендиректор компанії «Технопромэкспорт» Сергій Топор-Гілка. Обмежувальні заходи Євроунії передбачають тимчасове блокування їхніх рахунків в європейських банках і заборону на в'їзд до країн-членів ЄУ. Під санкції також потрапили три компанії: ВАТ «Технопромэкспорт», ТОВ «Технопромэкспорт» і ЗАТ «Интеравтоматика». Тепер в санкційному списку ЄУ щодо Росії загалом 153 фізичні особи та 40 юридичних осіб.

 

Нагадаємо, що 6 липня стало відомо про потрапляння двох газотурбінних установок виробництва Siemens до окупованого Росією Криму. Німецький концерн звинуватив російських партнерів в недотриманні умов договору, оскільки обладнання було призначене для реалізації проектів в Тамані, також було обговорено заборону на переміщення цих турбін на територію Криму. Згідно з санкціями Європейської Унії, європейським компаніям заборонено поставляти в Крим енергетичні технології.

04.08.2017