Спецпрокурор США у справі російського втручання скликав велике журі присяжних.

Це є свідченням того, що розслідування Роберта Мюллера набирає інтенсивності і переходить в нову фазу.

 

 

Спецпрокурор Роберт Мюллер займається розслідуванням можливих зв'язків виборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа з представниками Кремля, а також втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

 

Призначення великого журі означає, що спецпрокурор може виписувати повістки до суду і судові накази, викликати свідків для надання свідчень, надсилати запити на службові документи. Загалом такий ґреміум скликають для того, щоб з'ясувати, чи достатньо вагомих доказів для висунення звинувачення і кримінального переслідування в суді. Велике журі присяжних при цьому не вирішує, чи винен відповідач.

 

Як повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на свої джерела, у велике журі входить 23 особи. За словами джерел, предметом розгляду журі, зокрема, буде нарада в червні 2016 року за участі сина президента США Дональда Трампа, його зятя Джареда Кушнера і російської адвокатки Наталії Весельніцкої, на якій ішлося про передачу команді Трампа компроматних матеріалів щодо Гілларі Клінтон, котра тоді була головною конкуренткою на президентських виборах.

 

За даними CNN, слідчі досліджують тему евентуальних фінансових зв'язків Трампа і його партнерів з Росією як один з найперспективніших напрямків в розслідуванні. Мережа цих фінансових зв'язків може навести слідство на докази, які, можливо, приведуть до висунення конкретних звинувачень.

04.08.2017