ГПУ про екстрадицію Саакашвілі: Нехай він з'явиться.

 

У Генеральній прокуратурі України наразі не коментують подальших дій української влади у тому випадку, якщо екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі опиниться на території України.

 

Про це в коментарі "Укрінформу" заявила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган. 

 

"Ми поки що не коментуємо. Нехай він з'явиться, нехай Грузія зробить запит, а тоді ми прокоментуємо. Зараз ми нічого не будемо наперед говорити", – сказала Сарган.

 

Видання "Українська правда" у середу написало: якщо Грузія надішле запит про екстрадицію Міхеїла Саакашвілі, а той перебуватиме на території України – його видадуть.

 

"Тепер, якщо він приїде, його залишать у нейтральній зоні аеропорту і заберуть паспорт. Якщо ж Міша якось пробереться на територію України і буде відповідний запит з Грузії, доведеться приймати законне рішення про екстрадицію", – розповіло джерело "УП" у Генпрокуратурі.

 

У ГПУ заявили, що причиною позбавлення Саакашвілі громадянства стала саме міграційна анкета, де він не зізнався у кримінальних провадженнях. Співрозмовник розповідає про цю річ прицмокуючи: "Він саме себе загнав у глухий кут. Він просто попав у 10 з 10".

 

02.08.2017