Податкова міліція відкрила справу проти керівників Центру протидії корупції.

 

Слідче управління фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації "Центр протидії корупції", очолюваної відомим активістом Віталієм Шабуніним.

 

Слідство триває два місяці – з 9 червня 2017 року. Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК.

 

"За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО "Центр протидії корупції" внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081", – зазначено у документі.

 

Зі слів адвоката Олени Щербан, фіскали не повідомили центрові ані інкримінованої статті Кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінального провадження, ані суті претензій. "Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер будуть шукати, що б нам “пришити”, отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо", – вважає адвокат.

 

У Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію. "Це – послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої – знищення організації", – заявив голова правління ЦПК Віталій Шабунін. Шабунін припускає, що ініціатором провадження у статусі "третьої особи" є народний депутат Павло Пинзеник, який "погрожував нам позбавленням статусу неприбутковості".

 

02.08.2017