Урядову резиденцію "Межигір'я" повернули до державної власності.

 

Київський апеляційний господарський суд ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція "Межигір'я" вибула у 2007 році з державної власності.

 

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Наступний крок – судове рішення про відповідальність Януковича, Ставицького та інших за незаконну оборудку диктатора", – прокоментував Луценко.

 

Як повідомила прокуратура Києва, у 2007 році це майно відчужили з державної власності на підставі договору міни (бартеру), укладеного між державною компанією "Надра України" та приватним товариством.

 

"Проте з’ясувалося, що відчуження урядової резиденції відбулось з перевищенням повноважень державної компанії, поза процедурою приватизації та взагалі попри законодавчо встановлену заборону на укладання такої угоди", – нагадали у прокуратурі.

 

Згодом це майно незаконно перепродали іншій юридичній особі – ТОВ "Танталіт", котра і була його власником дотепер. "Суд визнав недійсними договір міни урядової резиденції "Межигір’я" та договори купівлі-продажу вказаного майна", – підсумували у прокуратурі.

 

02.08.2017