Столична поліція спинила російського дипломата при керуванні напідпитку.

 

Поліція Києва вночі перехопила російського дипломата при керуванні автомобілем напідпитку.

 

Як розповів речник Національної поліції України Ярослав Тракало, за кермом авта перебував працівник російського консульства, представник прикордонної служби ФСБ РФ Руслан Трибунський, котрий прикривався дипломатичним імунітетом.

 

"Під час спілкування інспектори патрульної поліції помітили у водія явні ознаки алкогольного сп'яніння, а саме – запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння шкіри обличчя, тремтіння пальців рук. Після чого йому запропонували в установленому законом порядку пройти тест на стан алкогольного сп'яніння. Втім водій у присутності свідка відмовився від проходження тесту на алкоголь, також відмовився пред'явити водійське посвідчення. Після чого він закрився в транспортному засобі й викликав на місце події співробітника російської дипмісії", – розповів Тракало в інтерв'ю телеканалу "112-Україна".

 

"Оскільки ця людина має імунітет згідно з міжнародними правовими нормами, інспектори поліції не могли вилучити автомобіля, як і посвідчення водія. Й адмінматеріалів не складали. Інспектори написали відповідний рапорт про цю подію. Цей рапорт буде передано в МЗС України, яке проінформує дипломатичними каналами російську сторону про цей інцидент", – додав спікер поліції.

 

31.07.2017