Філарет: У нас із Московським патріархатом різні поняття миру.

 

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет трактує, що в УПЦ Київського патріархату та УПЦ Московського патріархату різні поняття миру.

 

Про це він сказав у своєму виступі після молебню біля пам'ятника князю Володимиру Великому в Києві, інформує УНІАН.

 

“Ви знаєте, що вчора теж був хресний хід, і теж молилися до рівноапостольного князя Володимира, і молилися за соборну Україну, і молилися за мир. І ми за соборну Україну, за мир. Що ж нас роз'єднує? Якщо вони провели хресний хід за мир і єдність, і ми за єдність і мир – а чому ж ми не разом?” – зауважив патріарх Філарет.

 

Це, на його переконання, пов’язано з тим, що учасники вчорашнього заходу, представники УПЦ МП, “мають на увазі мир не той, який ми маємо на увазі”: “Ми маємо на увазі мир у демократичній незалежній державі – такий мир ми хочемо. А вони хочуть мир, але у складі Російської імперії. В цьому і різниця між нами”, – вважає предстоятель УПЦ КП.

 

Він додав, що учасники сьогоднішньої хресної ходи виступають за справедливий мир, а учасники вчорашнього заходу – за “мир в неволі”. “Ми у своєму гімні співаємо: душу і тіло ми положим за нашу свободу. То нам потрібна свобода, демократія, правда, а їм потрібне рабство, бо вони звикли до рабства. В цьому і наша різниця”, – наголосив предстоятель Філарет.

 

28.07.2017