Степан Барна підскочив до 2-го місця у рейтингу голів ОДА.

 

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року». У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій.

 

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна піднявся з четвертого на друге місце у порівнянні з рейтингом за друге півріччя минулого року.

 

У І півріччі цього року в регіоні зростав рівень промисловості. Так, індекс промислової продукції у січні-травні 2017 року порівняно з січнем-травнем 2016 року становив 106,8%. Експерти також позитивно відзначили реалізацію інфраструктурних проектів області. Зокрема, вони згадали про відкриття на початку липня в Тернополі реконструйованого лабораторного корпусу «Університетської лікарні», будівництво якого тривало з 2011 року. Вартість оновлення становила 40 млн грн, устаткування було закуплено у швейцарського виробника.

 

Щодо двох інших областей Галичини, то очільник Львівської ОДА Олег Синютка опустився з 9-го до 11-го місця в рейтингу, а голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук – з 18-го на 20-те.

 

На першому місці в рейтингу – Юлія Світлична з Харківщини, у трійку лідерів потрапив і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

 

Середній результат продемонстрували Сумська, Вінницька, Чернігівська, Житомирська, Миколаївська, Львівська, Дніпропетровська, Київська, Одеська, Луганська, Запорізька, Хмельницька, Херсонська та Полтавська області.

 

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко) області.

 

Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього оцінено показники соціально-економічного розвитку за п’ятьма напрямами: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення.

 

Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 213 експертів з усіх областей України.

28.07.2017