Щорічна проща до Крилоса відбудеться 5-6 серпня.

 

5-6 серпня відбудеться щорічна проща до Крилоса на Івано-Франківщині. На учасників очікують цікава євангелізаційна програма та стрічка про василіанський чин, передає РІСУ.

 

Цьогорічна проща буде присвячена молитві за мир в Україні і за тих, хто її боронить.

 

«Прощу до Крилоса свого часу започаткував Блаженніший Любомир (Гузар). Він пригадував, що ще дитиною бував на прощі. Тоді вона мала цікаве національне забарвлення та програму. Тим, що відновили цю прощу, ми виконали зобов’язання перед дідами, батьками, які молилися в Крилосі, що є серцем Галичини. Тут молилися наші митрополити. Тут маємо фундаменти Успенського собору стародавнього княжого Галича», – ­­розповів архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин).

 

Цьогорічна проща присвячена кільком знаменним датам: 150-річчю від дня народження блаженного Григорія Хомишина, 100-річчю від дня народження владики Софрона (Дмитерка), 100-літньому ювілею об’явлень Матері Божої у Фатімі (Португалія).

 

«Щодо цьогорічної події, то її особливістю є те, що Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), відбудеться на годину раніше, ніж зазвичай – о 9 ранку. Адже маємо досить спекотну погоду, тому зважили на це. Прочани, які бажають взяти участь у пішій ході до Крилоса, зможуть вирушити в суботу з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. Їх супроводжуватимуть правоохоронці та медики. Після прибуття паломників очікує зустріч, реєстрація паспорта паломника – це такий символ зв’язку з цим місцем. Паспорт паломника схожий на ті, які мають паломники до Люрду і Фатіми. Також обід і євангелізаційна програма», – додав синкел у справах духовенства Івано-Франківської архієпархії УГКЦ о. Олег Каськів.

 

З нагоди 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата учасникам прощі покажуть фільм «Вірність. Жертва. Місія» – це стане родзинкою заходу. Далі – урочисте винесення для вшанування чудотворної ікони Матері Божої, молитви за оздоровлення.

 

Цікавою буде вечірня та нічна програми – нічні чування, концерти й танці біля крилоської школи.

27.07.2017