В аеропорту спростовують заяву МАУ про отримані збитки.

 

Як повідомляв Z, українська авіакомпанія МАУ заявила, що зазнала збитків через імовірний вихід на ринок ірландського лоукостера Ryanair, і вимагає у Міністерства інфраструктури компенсувати втрати. Гендиректор львівського міжнародного аеропорту Тетяна Романовська оприлюднила програму знижок для МАУ, назвавши заяви компанії неправдими, передає ЦТС.

 

За словами Тетяни Романовської, угода про наземне обслуговування між МАУ і аеропортом укладена 1 січня 2014 року. У травні минулого року аеропорт ухвалив нові положення про знижки, запропонувавши авікомпанії переглянути попередню угоду, проте та не виявила такого бажання.

 

«МАУ отримує знижку 80% на аеропортові збори на обслуговування кожного додаткового регулярного рейсу понад встановлену кількість польотів, що у літній період становить 80 регулярних рейсів протягом місяця, а в зимовий – 60», – додала Тетяна Романовська.

 

В аеропорту заявляють, що МАУ говорить неправду про те, що нібито компанія переплатила за обслуговування на рейсах в Іспанію та Литву.

 

«Твердження авіакомпанії про нібито переплату нею вартості аеропортових зборів під час виконання рейсів за маршрутами Львів–Мадрид і Львів–Вільнюс протягом лютого-квітня 2017 року є необґрунтованими, містять недостовірну інформацію і спростовуються тим, що до цих рейсів застосовувалась система понижуючих коефіцієнтів згідно з положеннями 2.4», – зазначили в аеропорту.

 

Також в аеропорту спростовують заяви МАУ про те, що компанія не могла отримати знижки за пунктом положення 2.3, адже цей пункт стосується лише нових рейсів, а напрямок Львів–Мадрид таким не є.

 

«МАУ самостійно вирішила користуватись економічно більш вигідною для неї програмою, отримуючи знижки на значно більшу кількість виконаних нею рейсів, аніж подати клопотання про застосування до неї іншої програми, що є менш вигідною», – резюмували в аеропорту.

 

МАУ користується знижкою 70% на наземне обслуговування літаків, і прагнення компанії отримати знижку 50% замість 70% є щонайменше нелогічним, зазначила Тетяна Романовська.

27.07.2017