МАУ через суд вимагає скасувати контракт Ryanair з львівським аеропортом.

 

Авіакомпанія МАУ подала низку судових позовів, пов’язаних з ірландським лоукостером Ryanair, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 

«Наші олігархи не життєздатні в ринкових умовах і бояться будь-яких навіть натяків на вільну конкуренцію. Міжнародні авіалінії України використовують всі можливості, щоб заблокувати захід лоу-костів в державу і дати можливість літати українцям в десятки разів дешевше по Європі і світі, збільшити потік туристів в Україну в рази.

 

Як підтвердження моєї правоти, вчора отримав ряд судових позовів МАУ, суть яких наступна: скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова, заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні.

 

Ну, і вишенька на торті: через можливий захід Ryanair в Україну, компанія МАУ була змушена знизити ціни і завдала собі збитків. Тому "національна" авіакомпанія просить суд, щоб Міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйонів гривень "втрат" за акційні квитки, які вони продавали в рамках аукціону небаченої щедрості.

 

Якщо коротко, то я, звісно, наполягатиму на своєму – українці мають право і повинні отримувати якісні й дешеві послуги у всіх сферах. Лоу-кости і Ryanair в Україні будуть!» – написав Володимир Омелян.

 

Як повідомляв Z, ірландський лоукостер заявив, що відкладає вихід на український ринок і скасовує рейси, що були заплановані зі Львова та Києва вже з осені. Причина – неможливість домовитись з київським міжнародним аеропортом «Бориспіль». Водночас зі львівським міжнародним аеропортом імені Данила Галицького компанія успішно провела переговори і досягла домовленостей.

26.07.2017