Президент призначив головою ДПСУ Петра Цигикала.

 

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Державної прикордонної служби України Петра Цигикала.

 

Церемонія відрекомендування нового керівника відбулася у вівторок в адміністрації ДПСУ, повідомляє "Укрінформ".

 

"Як Президент і як Верховний головнокомандувач я підписав указ на підставі відповідного подання про призначення новим керівником служби Петра Олександровича Цигикала", – повідомив Петро Порошенко.

 

До призначення керівником ДПСУ Петро Цигикал очолював департамент оперативної діяльності Держприкордонслужби.

 

У серпні 2015 року Петро Цигикал отримав звання генерал-майора. Як заявили тоді в Адміністрації президента, під його керівництвом розробили та запровадили новітні методи оперативно-розшукової роботи для ефективної та результативної протидії розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні. Цигикал також забезпечує оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.

 

Попередній голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко написав заяву про відставку через погіршення стану здоров’я. 21 липня в будівлі Адміністрації президента Назаренко зомлів під час зустрічі президентів України та Білорусі. 22 липня з'явилося повідомлення, що Назаренко перебуває в реанімації. Пізніше прес-служба відомства запевнила, що його стан задовільний.

 

25.07.2017