Трамп згадав про втручання України у американські вибори.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп згадав про втручання України у перебіг президентських виборів у США, закинувши офіційному Києву роботу на його конкурентку.

 

Таку нотатку Трамп опублікував на своїй сторінці у twitter.

 

"Українські спроби зірвати кампанію Трампа – "по-тихеньку працюючи для просування Клінтон". То де ж розслідування, генеральний прокуроре?" – зазначив президент США.

 

Ukrainian efforts to sabotage Trump campaign - "quietly working to boost Clinton." So where is the investigation A.G. @seanhannity

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 липня 2017 р.

 

Прикметно, що коротка Трампова нотатка наповнена алюзіями на резонансну статтю видання Politico про розслідування Україною фактів фінансових зловживань і корупції з боку Трампового радника Пола Манафорта, котра вийшла у січні перед інавґурацією президента США.

 

Публікацію надрукували під заголовком Ukrainian efforts to sabotage Trump backfire, а в підзаголовку було – Kiev officials are scrambling to make amends with the president-elect after quietly working to boost Clinton.

 

 

Дональд Трамп теґнув у своєму "твіті" американського журналіста Fox News Шона Генніті, котрий в ефірі 12 липня обурився тим, що громадськість учепилася до ефемерних контактів штабу Трампа з росіянами, натомість іґнорує "справжнє втручання у вибори" з боку України на користь демократів і Гілларі Клінтон. 

 

Видання The Atlantic звертає увагу: в останні дні консервативні медіа неодноразово згадували про контакти демократів і Києва.  

 

Шон Генніті обіцяв продовжити розвивати цю тему й пообіцяв оприлюднити певні документи.

 

Next we will continue to follow the latest on Ukrainian election collusion and the FBI document dump #Hannity

— Sean Hannity (@seanhannity) 19 липня 2017 р.

 

Наприкінці червня, після поїздки Президента України до США, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про непідслідність дій колишнього політтехнолога Партії реґіонів та Дональда Трампа Пола Манафорта українським правоохоронцям.

 

 

25.07.2017