Deutsche Bank планує вивеcти з Великої Британії 300 млрд євро.

Таким чином найбільший у світі комерційний банк відреагує на процес виходу Об’єднаного Королівства з Європейської Унії.

 

 

Як повідомила у понеділок, 24 червня, інформаційна аґенція Bloomberg з покликом на джерело, близьке до правління Deutsche Bank AG, таку величезну суму з балансу свого британського підрозділу банк має намір трансферувати до центрального осідку у Франкфурті-на-Майні. Причиною цього є  відтік клієнтів і активів на європейський континент після рішення британців про Brexit.

 

Операція трансферу з Великої Британії до Німеччини, за словами джерела, називатиметься Bowline. Банк планує розпочати переведення активів у вересні 2018 року, а завершити його розраховує до березня 2019-го. Інформувати клієнтів про це він почне вже з вересня цього року.

 

300 мільярдів євро – це фактично одна п'ята балансу Deutsche Bank. Загалом актив цієї фінансової інституції становить 1,59 трильйона євро.

 

Прес-секретарка Deutsche Bank Моніка Шаллер (Monika Schaller) поки що відмовляється офіційно коментувати плани щодо виведення активів з Великої Британії. Натяк на це, щоправда, зробив генеральний директор установи Джон Краян (John Cryan), заявивши, що переважна більшість торгів, які раніше планували провести в Лондоні, будуть перенесені до Франкфурта-на-Майні.

 

25.07.2017