МВФ прогнозує стрибок світової економіки завдяки ЄУ.

Водночас у Сполучених Штатах і Великій Британії прогнозується сповільнення темпів економічного розвитку.

 

 

Світ перебуває на порозі наймасштабнішого за останні десять років зростання економіки. Про йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду, який було опубліковано в понеділок, 24 липня. Аналітики Фонду скоригували свої прогнози, які були оприлюднені в квітні 2017-го.

 

Зростання світової економіки цього року повинне становити 3,5 відсотка – повідомляє швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung, покликаючись на дані звіту МВФ. Наступного ж року зростання досягне 3,6%.

 

Локомотивом економічного зростання, на переконання аналітиків Фонду, стане господарка Європейської Унії. «Ми скоригували прогнози в бік поліпшення для багатьох країн єврозони. Зокрема це Німеччина, Франція, Італія й Іспанія, де зростання економіки в першому кварталі істотно перевищує наші очікування», – зазначено в звіті МВФ.

 

Прогнозуючи розвиток економіки ЄУ, Фонд висловлює виразний оптимізм. «Ми не відкидаємо, що економіки країн континентальної Європи зростатимуть ще швидше, оскільки тут зменшилися політичні ризики», – пояснюють експерти.

 

Тим часом для США й Об’єднаного Королівства, навпаки, аналітики скоригували прогноз економічного зростання в бік зменшення. «З глобальної точки зору, коригування нашого оптимістичного прогнозу щодо ситуації в Сполучених Штатах є найсерйознішою втратою», – заявив головний економіст МВФ Моріс Обстфелд. Однією з причин стали проблеми Дональда Трампа в реалізації своєї амбітної інфраструктурної програми.

 

Щодо Великої Британії, то квітневий прогноз цьогорічного економічного зростання у два відсотки МВФ зменшив до 1,7%. А 2018 року зростання британської економіки очікуєшся лише на рівні 1,5%. Аналітики Фонду пояснюють це низькими показниками першої половини року та прогнозованими негативними явищами, пов’язаними з виходом Великої Британії з ЄУ.

24.07.2017