Польські митники вилучили 100 кг бурштину на кордоні з Україною.

 

Польські митники на пункті пропуску «Корчова-Краковець» (Львівська область) виявили в автомобілі 25-річного українця рекордну партію бурштину, що він намагався ввезти в Польщу, передає Укрінформ з посиланням на польські ЗМІ. 

 

Майже 100 кг необробленого бурштину на суму близько 166 тис. злотих (понад $44 тис.)  було сховано у переробленій підлозі мікроавтобуса.

 

«Чоловік визнав, що товар не є його власністю. За нелегальне перевезення вантажу через кордон він мав отримати 800 злотих (понад $200). Ринкова вартість виявленого бурштину становить близько 166 тис. злотих», – повідомила представник Митної служби РП Едита Хабовська.

 

За її словами, проти водія відкрито кримінальну справу, в рамках якої, окрім каміння, вилучено й автомобіль, яким він перевозив контрабанду. 

 

За словами Едити Хабовської, якби бурштин ввозили легально, то слід було заплатити податок на суму 38 тис. злотих. Вилучений бурштин згодом польська держава перепродасть на внутрішньому ринку.

 

Торік польські митники на польсько-українському кордоні в районі Підкарпатського воєводства вилучили 1,5 тонни бурштину.

21.07.2017