Російська влада легалізувала контрабанду.

Таким чином в Росії намагаються обходити санкції на імпорт західних товарів.

 

 

Міністерство промисловості та торгівлі Росії підготувало список продукції, яку пропонується ввозити в країну у межах «паралельного імпорту», тобто без дозволу правовласника. Про це повідомило інформаційне агентство Interfax із покликом на наказ Мінпромторгу РФ.

 

Російське відомство запропонувало продавати без дозволу правовласника понад 50 груп товарів більш ніж двох сотень брендів. Суттєве місце у списку зайняли автомобільні марки, у тому числі Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer. До списку також увійшли двигуни Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Michelin, Goodyear Continental, Bridgestone.

 

Також Міністерство запропонувало дозволити паралельний імпорт на телефони та техніку Apple, Samsung, Sony, Asus, Intel, HP, Panasonic, Nokia, побутову техніку Electrolux, Siemens, Miele, Dyson, ігрові приставки PlayStation, X-Box, Nintendo.

 

У переліку згадується обладнання для видобутку корисних копалин, електроенергетики, залізничного та судноплавного транспорту, сільського господарства, лісопереробки та інших галузей.

 

Всі зазначені товари заборонено експортувати до Росії у рамках санкцій, накладених на країну-аґресора за вторгнення в Україну.

23.04.2022