Розенблату присудили 7 мільйонів гривень застави.

 

Солом’янський суд Києва обрав запобіжний захід для Борислава Розенблата, народного депутата України, якого виключили зі фракції Блоку Петра Порошенка, у вигляді застави у розмірі 7 мільйонів гривень.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

Окрім того, Розенблата зобов’язали носити електронний браслет, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, здати свої паспорти й не спілкуватися з низкою осіб для уникнення впливу на перебіг справи.

 

У рішенні, оголошеному суддею Світланою Кушнір 18 липня, суд задовольнив частково клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури: САП просила суд обрати Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 мільйонів гривень.

 

У діях Розенблата прокуратура вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму у 280 тисяч доларів, у діях його компаньйона Максима Полякова ("Народний фронт") – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму в 7 500 доларів. Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

 

18.07.2017