Лоукостер Wizzair зацікавився маршрутами, за якими планував літати Ryanair.

 

Коли ірландська компанія Ryanair оголосила про те, що виходить з переговорів, угорська авіакомпанія Wizzair поцікавилася, чи зможе вона стати на ті рейси, які планувала відкрити Ryanair з аеропорту Львів, розповіла під час прес-конференції у Києві гендиректор львівського аеропорту Тетяна Романовська, передає mind.kiev.ua.

 

«До речі, Ryanair ми дали такі ж умови, як і Wizzair. Розмір знижки можна подивитися на офіційному сайті аеропорту "Львів". Усе законно», – додала Тетяна Романовська.

 

Водночас вона зазначила, що Львів усе ще сподівається на співпрацю з ірландським авіаперевізником, адже це, за попередніми підрахунками, принесе летовищу вигоду.

 

«Жодна авіакомпанія не згенерує нам такого пасажиропотоку, як Ryanair. Це неправда, що співпраця з нею – збиткова для нашого аеропорту. Якщо Ryanair прийде в аеропорт "Львів" як планували, то до кінця цього року на авіаційному обслуговуванні цієї авіакомпанії аеропорт заробить близько 8 млн грн, на неавіаційній – не менш як 2 млн грн. Це з вирахуванням усіх податків і відрахувань до Фонду державного майна. Наступного року ми плануємо збільшити кількість власних магазинів і кафе в зоні duty free, а отже зможемо збільшити свої доходи від цього напрямку», – розповіла гендиректор аеропорту.

 

Проте і відхід компанії, на думку Тетяни Романовської, не зашкодить іміджу львівського аеропорту.

 

«Навіть якщо авіакомпанія не почне польотів з України, аеропорт "Львів" все одно не сильно програє. Те, що ми зуміли провести переговори, підписати договір з такою авіакомпанією, як Ryanair, нас уже добре характеризує в очах не лише інших лоукостерів, а й класичних авіаперевізників», – додала вона.

 

Зазначимо, що авіакомпанія МАУ отримала право літати за маршрутами, заявленими Ryanair ще у той час, як тривали переговори щодо заходу ірландського лоукостера на український ринок.

 

Угорський Wizzair повернувся до Львова у квітні цього року.

18.07.2017