Україна та Грузія підписали Декларацію про взаємну підтримку суверенітету.

 

Україна та Грузія підписали Декларацію про встановлення стратегічного партнерства, котра, зокрема, передбачає взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності.

 

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами зустрічі з президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі у Тбілісі, повідомляє "Укрінформ".

 

"Декларація про встановлення стратегічного партнерства – це найвища форма довіри між керівництвом держави і найвища форма довіри між нашими народами. Стратегічне партнерство також обумовлене спільними викликами і спільними загрозами. І перемогти ці загрози ми можемо, лише коли ми є сильними і об’єднаними", – сказав Порошенко.

 

Зі слів голови держави, стратегічне партнерство передбачає "систему інституції та механізмів постійної координації наших дій, у тому числі і в секторі оборони та безпеки".

 

Водночас у Тбілісі відбулося підписання Угоди про співробітництво між Україною та Грузією в галузі освіти. Зокрема, документ передбачає сприяння вивченню української мови в Грузії.

 

Крім того, завтра відбудеться підписання угоди про співробітництво між Одещиною та Аджарією. Порошенко перебуває з триденним візитом у Грузії.

 

18.07.2017