Моґеріні заявила, що розслідування трагедії MH17 потребує міжнародної підтримки.

 

Високий представник ЄС у закордонних справах, політики безпеки й оборони Федеріка Моґеріні закликала світову спільноту надавати сприяння розслідуванню трагедії літака MH17.

 

Про це йдеться в заяві Моґеріні, опублікованій до третіх роковин збиття літака "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом.

 

"Щоб гарантувати, що відповідальних за катастрофу MH17 притягнуть до відповідальності, кримінальне розслідування потребує постійної підтримки міжнародної спільноти. Покладаємося на те, що всі країни, спроможні на це, допоможуть розслідуванню та кримінальному переслідуванню відповідальних за скоєне, згідно з вимогою резолюції 2166 Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй", – йдеться в заяві.

 

Моґеріні від імені ЄС та країн-членів Унії висловила повну підтримку діяльності Спільної слідчої групи і привітала "важливий прогрес, здійснений упродовж минулого року". "Позаяк робота Спільної слідчої групи щодо окремих підозрюваних триває, дуже важливо, щоб слідчі могли самостійно та ретельно виконувати свою роботу. Ми вітаємо кроки, зроблені зацікавленими країнами для ефективного судового переслідування, а також їхнє рішення вибрати національну систему правосуддя Нідерландів, вбудовану у міжнародний контекст, як важливий крок до того, щоб притягнути винних за знищення літака польоту MH17 до відповідальності", – заявила Моґеріні.

 

"Трагедія рейсу MH17, яка забрала багато життів, залишається постійним джерелом печалі і смутку для Європейського Союзу", – йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, Україна цілковито визнала юрисдикцію Нідерландів над розслідуванням збиття літака.

 

17.07.2017