Порошенко: Наша відповідальність – довести Росії неминучість відповідальності.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення України передати Нідерландам слідство у справі трагедії MH17 є відповіддю росіянам на їхні спроби зірвати розслідування.

 

Про це йдеться у зверненні Порошенка до третіх роковин збиття літака "Малайзійських авіаліній" над Донбасом.

 

"Наша відповідальність і перед загиблими, і перед майбутніми поколіннями – довести агресору-терористу неминучість відповідальності за усі вчинені злочини", – наголосив Порошенко.

 

Президент нагадав, що українська влада ухвалила рішення про передачу розслідування Нідерландам у перші дні після трагедії. "Так само не вагаючись кілька днів тому ми підписали угоду між Україною та Нідерландами, якою підтверджено обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині. Це наша спільна відповідь на геополітичні амбіції тих, хто намагається зірвати встановлення істини на найвищому міжнародному рівні", – зазначив голова держави.

 

Петро Порошенко висловив упевненість, що "об’єктивність та неупередженість нідерландського правосуддя завершить цей шлях".

 

"Це наш спільний обов’язок перед пам’яттю тих, чиї биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета", – резюмував Президент.

 

17.07.2017