Голова Окружного суду знявся з конкурсу до Верховного суду.

 

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк припинив участь у конкурсі до нового Верховного суду – він звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів зі заявою про призупинення кваліфікаційного оцінювання під час участі у конкурсі до ВС.

 

Про це Вовк розповів у інтерв'ю виданню Sud.ua, поскаржившись на цькування "так званими «представниками» так званої «громадськості»", а також роботу Громадської ради доброчесності, котра затвердила висновок про невідповідність кандидата критеріям доброчесності. У понеділок уранці Вовк повторив свою заяву і на засіданні ВККС.

 

"Багато людей були свідками, що впродовж всього конкурсу мені чинили всілякі штучні перешкоди для успішного завершення моєї участі у ньому. Зацікавлені в тому, щоб «вибити» мене з конкурсу, придумували та поширювали у ЗМІ наклепи та спотворену інформацію про мене. Звісно, ці всі примітивні інструменти не мали ефекту і я пройшов весь конкурс з доволі високими показниками", – сказав суддя.

 

Громадська рада доброчесності затвердила висновок про невідповідність Павла Вовка критеріям доброчесності та професійної етики через неґативну репутацію, причетність до політичних кіл, невідповідність статків та витрат задекларованим доходам, порушення прав людини, некоректне та неповне внесення інформації в декларації.

 

Адвокат Роман Маселко повідомив: Вища кваліфікаційна комісія суддів зупинила участь Вовка у конкурсі та повідомила НАЗК та НАБУ про ймовірні факти корупційних порушень з його боку.

 

17.07.2017