Кремлівські гакери атакували енергомережі Великої Британії.

Про це подала в суботу, 15 липня, британська газета The Times з покликом на джерела в енергетичній галузі.

 

 

За інформацією видання, провідні інженери ірландського Управління з постачання електричної енергії (Electricity Supply Board, ESB) в червні отримали електронні листи від кіберзлочинців, котрі, як припускають експерти, перебували у зв'язку з Головним управлінням Генштабу ЗС РФ.

 

За допомогою електронних послань в комп'ютерні системи зловмисники планували впровадити шкідливе програмне забезпечення і встановити спостереження за роботою ESB. Завдання гакерів полягало в тому, щоб отримати доступ до контрольних центрів компанії і вивести з ладу частину систем, які забезпечують електроенергією низку регіонів Північної Ірландії.

 

При цьому зловмисники намагалися змусити співробітників компанії завантажити шкідливі файли. Низка послань була оформлена у вигляді заяви про працевлаштування і містила вкладення, стилізоване під резюме, інші листи були замасковані під скарги на роботу однієї з електростанцій.

 

Як зазначає The Times, збоїв у роботі енергомереж зафіксовано не було, однак аналітики припускають, що кіберзлочинці могли отримати паролі доступу до систем безпеки, яка відповідає за підтримку роботи британського енергосектора.

 

Тим часом у посольстві Росії у Великій Британії вже встигли відреагували на газетну публікацію. Російські дипломати назвали тези, викладені в статті, «бездоказовими».

 

Нагадаємо, що раніше американська газета The Washington Post з покликом на джерела в адміністрації США повідомила, що атаки з боку кремлівських гакерів зазнали комп'ютерні системи американських атомних та інших енергетичних компаній, які відповідають за питання бізнесу і адміністрування.

15.07.2017