Siemens готується піти з Росії.

Причиною цього стали дві виготовлені ним газові турбіни, які російські партнери німецького концерну обманним шляхом доставили до окупованого Росією Криму.

 

 

Німецька компанія має намір вийти з усіх спільних з Росією економічних проектів. Про це заявив голова концерну Siemens Джо Кезер (Joe Kaeser), повідомило німецьке ділове видання WirtschaftsWoche.

 

У повідомленні зазначається, що в компанії Siemens було створено спеціальну групу, яка розглядає можливість виходу зі спільного з Росією підприємства, Siemens Gas Turbines Technologies, через скандал з поставками газових турбін до окупованого Криму. Понад те, німецький концерн має намір також вийти зі складу акціонерів російської компанії «Интеравтоматика», в якій Siemens належать 45,7% акцій.

 

Нагадаємо, що на початку липня цього року аґенція Reuters, з посиланням на свої джерела, повідомила, що компанія Siemens в обхід антиросійських санкцій Європейської Унії поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції. Представники Siemens спершу заперечували це, а згодом компанія створила спеціальну комісію, щоби розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до окупованого півострова. Комісія з’ясувала, що дві з чотирьох доправлених до Росії газових турбін Siemens, котрі були призначені для електростанції на Тамані, насправді були транспортовані в Крим без відома німецького концерну.

 

Газові турбіни, які потрапили до Криму в обхід санкцій ЄУ, інстальовано на двох нових електростанціях загальною потужністю 940 мегаватів. Вони повинні розпочати свою роботу 2018 року, щоб виконати обіцянку російського президента Володимира Путіна компенсувати дефіцит електрики, від якого страждає півострів.

 

Санкції ЄУ були запроваджені три роки тому і забороняють поставки на анексований Росією півострів товарів, які можуть використовувати, наприклад, в сфері енергетики.

14.07.2017