Неправильно припаркованим автомобілям блокуватимуть колеса.

 

У Львові планують тим, хто залишив авто у недозволеному місці, блокувати колеса. Для визволення автівки водіям доведеться заплатити штраф та оплатити послуги розблокування машини, інформує ЛГ.

 

Над відповідним положенням працює Львівська міська рада спільно з патрульною поліцією Львова.

 

«Зараз у місті працюють евакуатори. Однак авто можна евакуювати, тільки якщо воно заважає іншим учасникам дорожнього руху або якщо припарковане з дуже грубими порушеннями правил дорожнього руху. Натомість маємо багато випадків, коли авто паркують під знаком "зупинка заборонена". Блокування коліс можна використовувати, навіть якщо машина не ускладнює рух іншим», – розповів начальник управління безпеки ЛМР Юрій Діль.

 

За його словами, схожа практика поширена у Європі, натомість жодне з міст України наразі її не застосовує. Для того, аби механізм запрацював, працівник муніципальної дружини повинен працювати в парі з поліцейським.

 

«Протоколи про порушення правил дорожнього руху можуть виписати лише поліцейські, натомість право ставити блокіратори та отримувати гроші за розблокування мають муніципальні працівники», – пояснює Юрій Діль.

 

Штраф за неправильне паркування становитиме 255 грн, ще приблизно 350 грн порушникові доведеться заплатити за встановлення та зняття блокіратора. Для початку місто планує закупити 20 таких механізмів. Вартість одного блокіратора українського виробництва стартує від 2,5 тис грн, залежно від модифікації.

 

Паралельно з блокуванням коліс у Львові також далі працюватимуть евакуатори. За словами Юрія Діля, нині в середньому за добу забирають з вулиць 1–2 авто. Здебільшого це автомобілі, що перешкоджають руху на дорозі.

14.07.2017