Біля Храмової гори в Єрусалимі відбулася стрілянина.

Троє зловмисників відкрили вогонь по поліціянтах, поранивши трьох із них.

 

 

Як уточнюють речники ізраїльської поліції, нападники несподівано почали стріляти біля Левових воріт Старого міста, після чого спробували сховатися на Храмовій горі. Однак поліціянтам вдалося їх виявити, і під час перестрілки всі троє нападників були вбиті.

 

Біля тіл терористів знайдено вогнепальну зброю і ножі. Згодом з’явилася й Інформація про ідентифікацію нападників. Всі вони були громадянами Ізраїлю з арабського міста Розума ель-Фахма і перебували один з одним у родинних стосунках. Це 29-річний Мухаммед Ахмад Мухаммед Джебарін, 19-річний Мухаммед Хамед Абдель Латіф Джебарін і його одноліток Мухаммед Ахмед Мафдель Джебарін – повідомив 9 канал ізраїльського телебачення.

 

На даний момент операція ізраїльських силовиків у районі Храмової гори триває. Ведуть пошуки зброї і причетних до теракту. Влада Єрусалиму тимчасово закрила доступ до мечеті на Храмовій горі.

 

Поранених у перестрілці трьох поліціянтів шпиталізовано в медичний центр «Хадасса». Двоє з них перебувають у дуже важкому стані, третій отримав поранення середнього ступеня тяжкості.

 

Храмова гора – священне місце для юдеїв і мусульман. Вона розташована в Східному Єрусалимі, статус якого залишається одним із найсуперечливіших питань палестино-ізраїльського конфлікту. Палестинці вважають Східний Єрусалим столицею своєї держави в майбутньому, а ізраїльська сторона наполягає, що все місто є єдиною і неподільною столицею Ізраїлю.

14.07.2017