ВР дала згоду на арешт Добкіна.

 

Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

 

Відтак, Добкін став єдиним із шести народних депутатів, із котрого цілковито зняли недоторканність цього пленарного тижня.

 

Так, згоду на притягнення Добкіна до криміналу дало 288 народних депутатів, на затримання – 250, а на арешт – 242.

 

Найважливіше з цих трьох голосувань – про арешт – підтримали: Блок Петра Порошенка – 91 народний депутат (із 138 членів фракції), "Народний фронт" – 69 (із 81-го), "Самопоміч" – 25 (із 26-ти), Радикальна партія – 16 (із 20-ти), "Батьківщина" – 15 (із 20-ти), а також 26-ти позафракційних.

 

Жодного голосу не дали "Опоблок", "Воля народу" і "Відродження".

 

Михайла Добкіна звинувачують у земельних махінаціях під час перебування на посаді міського голови Харкова.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив: клопотання про арешт Добкіна надішлють до суду вже у п'ятницю.

 

Очільник ГПУ зазначив, що всі належні документи вже готові, і суд, враховуючи волю парламенту, швидко ухвалить рішення про обрання запобіжного заходу.

 

Луценко також нагадав, що суд обов'язково має запропонувати Добкіну заставу. "Він (розмір застави, – Z) буде адекватний збиткам, яких, імовірно, завдано харківській громаді", – сказав генпрокурор, згідно з повідомленням аґенції "Укрінформ".

 

Після голосування у ВР Добкін заявив журналістам, що не планує тікати з України і має намір брати участь у всіх слідчих діях. "Я даю вам гарантію, що я нікуди не збирався зникати, і тим більше зараз не збираюсь. Я завтра буду в Генпрокуратурі о 14:00", – прокоментував депутат "Опоблоку".

 

Нардеп спрогнозував, що прокуратура проситиме у суду призначити для нього запобіжний захід із максимальною сумою застави, котра дорівнюватиме сумі збитків, начебто спричинених громаді.

 

13.07.2017