Туск передав Порошенку ратифіковану Угоду про асоціацію з ЄС.

 

Президент Європейської ради Дональд Туск передав Президентові України Петрові Порошенку ратифіковану Угоду про асоціацію з ЄС.

 

Церемонія відбулася на брифінгу за підсумками ХІХ саміту Україна–ЄС, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Я хочу скористатися можливістю передати вам цей документ – це остаточно ратифікована ЄС угода про нашу Асоціацію", – сказав Туск.

 

Президент України натомість відзначив, що базовий документ у стосунках України і ЄС – це саме Угода про асоціацію.

 

“Я хочу підтвердити, що це є головним документом, який характеризує співпрацю України та ЄС – Угода про асоціацію. Усі формулювання, які задовольняють Україну, які задовольняють Європейський Союз – відображені у цьому документі, який нарешті ратифікований і за декілька тижнів вступить в силу”, – сказав Порошенко, випереджаючи запитання про відсутність на саміті спільного підсумкового документа (в котрому планувалося згадати про європейські інтенції України – цитатою з преамбули Угоди про асоціацію).

 

"Україна не піде ні на які компроміси щодо наших європейських планів, які зафіксовані в Угоді про Асоціацію", – запевнив Порошенко.

 

Дональд Туск приватно додав, що він підтримує європейські прагнення України.

 

"Найважливіша частина найважливішого документа – це Угода про асоціацію. Це не гасла. Після того, як було прийнято всі рішення, після того, як було укладено Угоду про асоціацію та ЗВТ – це наша нова реальність. Я просто цитую те, що було сказано: Європейський Союз визнає європейські прагнення України та вітає її європейський вибір", – сказав Туск.

 

13.07.2017