Начальника Яворівського полігону підозрюють у державній зраді.

 

Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону в роботі на Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Росії, передає Lb.ua з посиланням на ухвалу Шевченківського райсуду Києва від 21 червня.

 

Ухвалою суду за клопотанням слідчого накладено арешт на ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диски, флешку і клапоть паперу з написом «quarto xmail.net», на зворотному боці надрукована фраза «наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року №755». Ці речі належать підозрюваному.

 

У документі зазначено, що підозрюваний протягом 2015–2016 років, займаючи посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, виконуючи завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність центру.

 

«Під час дачі пояснень співробітникам СБ України про його конфіденційну співпрацю з ГРУ ГШ ЗС РФ він добровільно передав співробітникам СБУ клапоть паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ», – ідеться в рішенні суду.

 

Справу розслідують за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада)

 

Начальником Яворівського полігону з 2011 року донині є полковник Ігор Слісарчук.

13.07.2017