7 вишів потрапили до 50-ки кращих у консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів.

 

Львівські, івано-франківські і тернопільські університети потрапили до перших десятків кращих навчальних закладів України в консолідованому рейтингу, складеному Освіта.ua.

 

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги ВНЗ України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс", кожен із яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

 

Відтак у загальному рейтингу університетів на четвертому місці – Львівський національний університет імені Івана Франка, що також посів третє місце у рейтингу найкращих класичних університетів і дев’яте – у Топ-200.

 

«Львівська політехніка» у загальному рейтингу перебуває на шостій сходинці, а в Топ-200 – на п’ятій.

 

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника у загальному рейтингу на 16-му місці, у Топ-200 – на 42-му, проте серед педагогічних ВНЗ України він посів дев’яте місце.

 

Львівський медичний університет імені Данила Галицького має, відповідно, 20–21 і 48 місця, проте у десятці найкращих медичних освітніх закладів він посідає перше місце, за ним, на 8-му і 9-му місці відповідно – тернопільський та івно-франківський медичні ВНЗ.

 

Тернопільський національний економічний університет у загальному рейтингу є 27-м, а в Топ-200 – 39-м. За ним іде Івано-Франківський університет нафти і газу на 33-му і 32-му місцях відповідно.

 

Тернопільський технічний університет ім. Пулюя потрапив до першої 50-ки рейтингу з 38-м і 39-м місцем відповідно. А Тернопільський національний педагогічний університет ім. Гнатюка у рейтингу педагогічних ВНЗ посідає третє місце, у загальному – 59-те, а в Топ-200 – 101-ше.

 

Окрім того, Український католицький університет на четвертому місці серед кращих приватних ВНЗ України. У загальному рейтингу він посідає 124-те місце.

13.07.2017