Луценко повторно проситиме про зняття недоторканності з Дейдея та Лозового.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір повторно передати до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея ("Народний фронт") і Андрія Лозового (Радикальна партія).

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Вважаю це політично і юридично неприйнятною практикою і відразу ж заявляю, що подання на цих народних депутатів будуть внесені відразу після парламентських канікул", – сказав генпрокурор під час спілкування з журналістами.

 

Юрій Луценко запевнив, що "ніхто не сховається ні за депутатським мандатом, ні на далеких островах".

 

"Якщо парламент не зняв [депутатську недоторканність] цього разу, отже, у вересні буде змушений розглядати це питання повторно", – сказав Луценко.

 

Як заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, імунітет Дейдея та Лозового заважає продовжити кримінальне розслідування.

 

"Слідство вже було проведено в тих рамках, які визначає депутатська недоторканність. Всі інші слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності. Якщо цього немає, слідство зараз фактично заходить у глухий кут, тому що парламент замість суду вирішив, що та чи інша особа невинна", – цитує "Укрінформ".

 

12.07.2017