Данилюк запевнив Лаґард, що всі спірні питання з пенсійною реформою вирішено.

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк обговорив із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард хід пенсійної реформи в Україні й запевнив співрозмовницю, що всі належні рішення Україна ухвалить незабаром.

 

Про це Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Пенсійну реформу буде ухвалено найближчим часом, тому що всі спірні питання вже вирішено та всі сторони підтримують запропоновану реформу", – зазначив міністр.

 

На переговорах також ішлося про співпрацю щодо інших тем із програми МВФ: пенсійну та земельну реформи, приватизацію, боротьбу з корупцією. "Законопроект щодо приватизації вже ухвалено урядом та невдовзі буде подано до Верховної Ради", – пообіцяв Данилюк.

 

Міністр також поділився з Лаґард реформою Державної фіскальної служби, метою котрої є боротьба з корупцією та покращення адміністрування податків. "Приємно було почути позитивні відгуки щодо роботи електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ – процес став прозорим і зрозумілим. Крок за кроком винищуємо корупцію та покращуємо умови для бізнесу", – похвалився Данилюк.

 

11.07.2017