РНБО готує біометричний контроль для іноземців.

 

Рада національної безпеки й оборони України розглядає питання посилення контролю за перетином державного кордону України аж до запровадження механізмів біометричної верифікації.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

"Йдеться про посилення контролю за в’їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України – ми запроваджуємо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", – прокоментував Президент України Петро Порошенко.

 

"Ми маємо зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", – сказав голова держави.

 

Він висловив упевненість, що підготовлені проекти рішень знайдуть чітке розуміння і підтримку в суспільстві.

 

Очікувалося, що на засіданні РНБО Міністерство закордонних справ і Державна прикордонна служба нададуть інформацію щодо такої ініціативи.

 

"Ми відведемо необхідну кількість часу для того, щоби країна підготувалася якісно, аби добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей", – зазначив Порошенко.

 

Голова держави звернувся до міністра внутрішніх справ з проханням узяти виконання рішення під особистий контроль, щоби на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

 

10.07.2017