Біля польського консульства затримали провокаторів, котрі імітували націоналістів.

 

Служба безпеки України спільно із Нацполіцією заблокували у Києві провокативну акцію, спрямовану на погіршення українсько-польських стосунків: правоохоронці затримали 29 осіб, які за грошову винагороду намагалися провести псевдонаціоналістичну акцію із шовіністичними гаслами біля будівлі консульства Польщі в Києві.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

"Представники столичних спортивних клубів під виглядом молодіжної організації мали прибути до будівлі консульства та провести показову акцію із розлиттям червоної фарби, а також повісити та підпалити на театралізованій шибениці опудало. Дії повинні були супроводжуватися націоналістичними вигуками, підпалом піротехніки та мали на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі, спрямованої на загострення українсько-польських взаємовідносин, підрив авторитету України на міжнародній арені", – поінформували в СБУ.

 

Під час огляду автобуса та двох автомобілів, на яких прибули затримані, вилучили один травматичний та один газовий пістолети, холодну зброю, транспаранти та прапори, піротехніку (фаєри), макет шибениці.

 

У замовленні акції підозрюють спецслужби РФ.

 

07.07.2017