Реґламентний комітет підтримав подання про арешт Розенблата.

 

Комітет Верховної Ради з питань реґламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми і обґрунтованими подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Борислава Розенблата (БПП).

 

Такі висновки на засіданні комітету озвучив в. о. голови комісії Павло Пинзеник, повідомляє "Укрінформ".

 

"Щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Розенблата Борислава, підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором Юрієм Луценком... комітет вважає, що згадане подання є законним, вмотивованим, а також достатнім і обґрунтованим", – сказав Пинзеник.

 

Він додав, що аналогічно законними і вмотивованими комітет вважає і подання ГПУ щодо затримання й арешту "бурштинового" нардепа.

 

Пинзеник також повідомив, що висновки комітету разом із поясненнями Розенблата та поданнями ГПУ передадуть Голові Верховної Ради Андрієві Парубію.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко привітав рішення комітету. "Ми не просто задоволені – ми найбільше задоволені з усіх попередніх задоволень [на притягнення до карної відповідальності]", – сказав Генпрокурор.

 

На його думку, рішення комітету пов'язане із тим, що інкриміновані Розенблату правопорушення були найзухвалішим нехтуванням законів серед усіх подань ГПУ на народних депутатів, котрі на тижні розглядала реґламентна комісія. "Те, що він вчиняв, було наймасштабнішим, найцинічнішим і найбільш демонстративним нехтуванням законом, Конституцією, своєю присягою на вірність державі", – вважає Луценко.

 

Раніше комітет визнав недостатньо обґрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея ("Народний фронт"), Олеся Довгого ("Воля народу"), Максима Полякова ("Народний фронт"), Андрія Лозового (Радикальна партія).

 

На черзі – розгляд подання на депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

 

07.07.2017